Min underbara kropp

Klara hade skrivit ett sånt fint inlägg på hennes blogg om hur hon ser på kroppen efter graviditeten. Och jag höll med om varenda ord. Alltså jag har aldrig trivts så mycket i min kropp som nu!!


Innan jag var gravid mådde jag väldigt dåligt och trivdes aldrig i min kropp. Skämdes i bikini och hade så mycket ångest. Då jag blev gravid kände jag mig jättefin, verkligen!! Att äntligen våga ha tight och få visa upp min kropp var en sån härlig känsla. Jag trodde att då jag inte var gravid längre så skulle ångesten komma tillbaka, men nej! Jag mår så bra och älskar min kropp, visar mer än gärna upp den nu!! Trots en jäkla massa bristningar och en degig mage så är min kropp så himla fin nu. Jag stortrivs!! 

Vågen står på -18kg från de jag vägde som mest i graviditeten. Har då även gått ner 4kg utöver de jag gick upp i graviditeten. Så jag är alltså 4kg lättare än då jag blev gravid. Kan inte säga att jag kämpat så värst mycket? Några veckor efter Elsa kom så började vi räkna lite kalorier men det höll bara nån vecka och jag insåg att någon diet var jag inte intresserad av! Så det jag gjort nu för att gå ner är väl bara promenader och amningen gissar jag? Har ju inte medvetet gått ner liksom. 

Nä men oj så jag stortrivs i min kropp och önskar alla gjorde det. Och hade så gärna velat säga till mig själv för 2 år sedan att älska mig själv för jag är vacker och inte lyssna på vad samhället säger är vackert. När jag blev gravid så räknades jag som överviktig, samma när jag skaffade p-piller, då sa dem att jag var överviktig. Alltså det var några få kilo det handlade om som gjorde att mitt BMI sa överviktig. Jag var allt annat än "tjock", inte konstigt att folk får ätatörningar och inte älskar sig själv då samhället trycker upp i ansiktet på en att man är för stor. Så jag mådde så dåligt över vad siffrorna på vågen sa.

Jag hoppas att min Elsa alltid kommer älska sig själv för precis som hon ser ut. Trots vad vågen säger så handlar det om att man ska älska sig själv och ingen ska få säga att man är för stor eller för liten. 


<1 vecka efter förlossningen

> nu, ca 5 månader efter förlossningen

Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se

HannaVic logotype