Elsas nuvarande mat & sov rutiner (6 månader)

Efter att ha varit på bvc så fick vi nu ändra om lite gällande all hennes mat. Som jag skrev så tror dem inte att hon är mjölkallergisk. Tack och lov säger jag! Men knäppt ändå att hon blev så bra då vi började med 50/50 mjölkfri ersättning & vanlig. Men dem trodde det var bara en slump att hon just blev bättre då. Dem tror helt enkelt att hennes mage inte mognat i samma takt som en "normal" bebis mage gör. Utan hennes mage hade lite längre startsträcka för att komma igång och dem anser att den ska ha gjort det nu och det blev samtidigt som vi bytte ut ersättningen. För mig låter det lite logiskt samtidigt som väldigt ologiskt. Men jag lyssnar på deras ord för dem är ju kunniga inom ämnet så jag litar på dem.
 
Men Elsa blir ju 6 månader nu på fredag och vi har fått tjuvstarta med ny kost redan nu för att få någon ordning på det hela. När hon var 4 månader fick hon ju börja provsmaka allt och det har vi ändå varit duktiga med tycker jag. Men nu är det på riktigt att hon får börja äta mat och det känns så himla roligt samtidigt lite läskigt, min lilla bebis som bara för några månader sen åt bara mjölk från mig ska nu äta riktigt mat, sån som vi äter fast i lite lösare format såklart. Vi har även fått byta ut hennes ersättning mot välling och 6 månaders ersättning för att hon ska få i sig allt hon behöver nu när hon gör av med mer energi.

Men ungefär såhär ser en dag i Elsas liv ut just nu:
 
  • Elsa gör morgon ungefär 08.30 varje morgon. Ibland tidigare ibland senare. Vi myser ofta i sängen en halvtimme innan hon blir rastlös och vill upp för att starta dagen. 

  • Vid ca 9 äter jag frukost och Elsa får gröt.

  • Två timmar efter vi vaknat så sover Elsa sin första stund för dagen och denna blir oftast 40-60 minuter lång.

  • Vid 12 tiden får Elsa äta lunch. Än så länge kör vi på burkmat och den största favoriten hittils är köttfärsås & spaghetti. Vill göra egen mat till henne så fort jag har orken att ställa mig och göra storkok. Hon äter ungefär en halv burk.

  • ca klockan 14 så sover hon andra passet för dagen och då brukar hon äta en flaska innan hon somnar där vi blandat hälften ersättning och välling. 

  • Då hon vaknar från den sovstunden får hon ett mellanmål om hon vill, fruktpure eller banan.

  • Middag bestående av burkmat får hon ungefär vid 17-18 tiden. Ungefär en halv burk.

  • Efter middagen så sover hon oftast sista passet för dagen efter det.

  • En flaska ersättning/välling får hon då hon ska sova för natten. Detta varierar lite olika vilken tid hon vill sova. Är hon trött så försöker vi endå hålla henne vaken till iallafall 20.00 så det är väl tidigaste hon somnar (med undantaget igår, då blev det 19.00 men då sov hon inte sitt sista eftermiddagspass). Senast somnar hon 22.00. 

  • Under natten vaknar hon oftast 2, max 3 gånger och vill äta. Första gången brukar vara vid 01 (ibland även 04) och andra runt 06.
Detta varierar självklart från dag till dag, men 8 av 10 dagar ser ut ungefär såhär, beroende på om vi flänger runt mycket eller bara är hemma. Känns skönt att vi redan fått rutin på det hela med maten och jag märker att hon står sig väldigt bra och länge på mat och även vällingen. Till varje måltid får hon dricka vatten och det älskar hon verkligen!!
 
 
 
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se

HannaVic logotype